Lajme Shqip Wednesday, 15 May 2013 15:36

“The Economist”, shkruan se Kelmendi kishte lidhje politike në të dy vendet. Ai hetohej me vite për krim të organizuar por që deri më tash nuk është dënuar asnjëherë. Sipas gazetës emri i tij po përmendet si i lidhur me politikën dhe i lidhur me trafikun e drogës.

Kelmendi ka mohuar akuzën se ai është marrë me drogë, ndërkaq ai është i vetmi individ nga Ballkani në të ashtuquajturën “Lista e Zezë amerikane” e trafikantëve të caktuar dhe posaçërisht dilerëve të drogës”.

“Arrestimi i Kelmendit, në qoftë se pasohet me një gjykim të drejtë, mund të jetë një pikë e rëndësishme kthese në luftën kundër krimit të organizuar në rajon”, shkruan gazeta britanike.

Kelmendi u arrestua në Prishtinë më 5 maj mbi bazën e një urdhër-arresti të Interpolit. Ai është kërkuar për “vrasje në tentative dhe shpërndarje të paligjshme të narkotikëve në Amerikën e Jugut, Turqi, Serbi, Kroaci dhe vende tjera të Evropës Perëndimore”.