Lajme Shqip Monday, 22 April 2013 11:27

Luksemburg (plotesuar) – Komisioni Europian i ka dërguar sot në mëngjes rekomandim Këshillit të Bashkimit Europian që të fillojë negociatat me Kosovën mbi Marrëveshjen e Stabilizim-Asocimit  si dhe që të hapë negociatat me Serbinë për hyrje në BE. Kështu deklaroi në Luksemburg komisionari për Zgjerim i BE-së, Shtefan Fyle.

“Për Kosovën e Serbinë kështu po krijohet historia”, ka deklaruar Fyle.(K.N/LajmeShip.com)

**************************************************

Bruksel – Komisioni Evropian sapo miratoi rekomandimin për vendet anëtare për të filluar negociatat për Marrëveshjen e stabilizim asocimit për Kosovën, shkruan në rrjetin Twitter, komisionari për Zgjerim i BE-së, Stefan Fyle.

Këtë lajm e konfirmoi po ashtu përmes rrjetit Twitter edhe ministrja e Kosovës për Integrime Europiane, Vlora Çitaku. “Komisioni i propozon Këshillit Europian që të hapë negociatat për MSA-në me Kosovën! Hap i parë në këtë udhëtim të bukur! Faleminderit”, shkruan ajo.

Kuvendi i Kosovës mbrëmë miratoi Marrëveshjen për normalizimin e marrëdhënieve midis Kosovës e Serbisë, që ishte një nga kushtet për të marrë rekomandimin për fillimin e negociatave për MSA-së.(LajmeShqip.com)