Lajme Shqip Tuesday, 09 August 2011 14:17

Romë – Në një aksion spektakular të policisë italiane, janë vënë nën pranga katër shqiptarë, të cilëve iu është sekuestruar edhe një sasi heroine prej 140 kilogramësh, ka raportuar sot gazeta italiane La Reppublica.

Kapja e kësaj bande shqiptarësh ka ndodhur në dy aksione të ndryshme, të zhvilluara në Verona dhe Padova, kurse ky është konsideruar operacioni më i suksesshëm i policisë italiane në vitet e fundit.

Shqiptarët e arrestuar janë, Durim Vishkurti, 31 vjeç, rezident në Verona dhe Sokol Çota, 35 vjeç, të dy të menaxhuar nga Ermal Dordi, 25 vjeç.

Në muajt e fundit policia ka arrestuar katër shqiptarë të tjerë që i përkasin të njëjtës organizatë, të cilëve u janë konfiskuar në dy faza, njëherë 20 dhe herën tjetër 10 kg heroinë. Droga, që vinte nga Pakistani dhe Afganistani hynte në Itali nëpërmjet rrjeteve ballkanike, transmetojnë mediat italiane.