Lajme Shqip Tuesday, 10 September 2013 10:59

Bllacë- Skenari i qeverisë për të “zmbrapsur” Kosovën me kufizimin e lëvizjes së lirë të qytetarëve ka përfshirë edhe Shoqatën e Transportuesve të Maqedonisë.

Këtë e tregojnë disa kamionë dhe autobusë të shoqatës “Malamtrans” që kanë bllokuar korsitë për dalje dhe mbërritje në pikën kufitare në Bllacë. Kjo pengon plotësisht qarkullimin e lirë të qytetarëve, shkruan Zhurnal.

Në këtë mënyrë Shkupi po i bën presion qeverisë së Prishtinës për të tërhequr vendimin e bllokimit të të gjitha mallrave”Made in Macedonia”.

Bllokimi i mallrave, sipas një përllogaritjeje të thjeshtë, i shkakton ekonomisë së Maqedonisë dëm prej 900 mijë dollarësh në ditë.