Lajme Shqip Saturday, 29 June 2013 10:46

Bruksel – Nënkryetari i Delegacionit të Parlamentit Evropian për Evropën Juglindore, Jelko Kacin, ka përshëndetur vendimin e Këshillit të Evropës për fillimin e negociatave mbi Marrëveshjen e Stabilizim-Asociimit me Kosovën.

“Përshëndes këtë vendim të Këshillit të Evropës që të fillojnë negociatat për MSA-në me Kosovën. Ky lajm është i një rëndësie të veçantë për tërë rajonin dhe vjen menjëherë pas ratifikimit të Marrëveshjes së Brukselit nga ana e Kuvendit të Kosovës, me ç’rast liderët politikë të këtij vendi, edhe një herë, kanë dëshmuar se ndërmjet shumicës dhe opozitës ka konsensus të paluhatshëm, lidhur me qëllimin strategjik të anëtarësimit në BE dhe të normalizimit të marrëdhënieve me Serbinë”, ka thënë Kacin.

Sipas tij, me gjithë veprimet jodemokratike të një pjese të opozitës gjatë bisedimeve rreth ratifikimit të marrëveshjes, imazhi pozitiv për Kosovën nuk është rrezikuar.