Lajme Shqip Monday, 24 August 2015 13:54

Kryetari i Partisë Liberal Demokratike të Serbisë, Çedomir Jovanoviq ka thënë se Serbia duhet sa më shpejt që të jetë e mundur t’i bashkohet NATO-s dhe të njehë realitetin Kosovës.

Ai ka thënë se dallimi mes anëtarësimit në NATO dhe refuzimit, është se e para ofron stabilitet dhe modernizim, ndërsa tjetra geto ruse, transmeton lajmi.net.

Sikurse me çështjen e anëtarësimit të Serbisë në NATO, Jovanoviq njëjtë e sheh edhe rastin e Kosovës.

Ai tha se Serbia përmes vonesës në zgjidhjen e statusit të Kosovës kontribuon në përkeqësimin e pozitës së serbëve që jetojnë në Kosovë.