Lajme Shqip Wednesday, 09 September 2015 11:50

Ekzekutivi kosovar gjatë mbledhjes së të mërkurës e ka proceduar për në Kuvend Projektligjin për Liritë Fetare.

Edhe ky projektligj i cili i njeh gjashtë bashkësi fetare në Kosovë nuk ka kaluar pa reagimin e Listës Serbe.

Ministri për Komunitete dhe Kthim, Dalibor Jevtiq, me gjithë se nuk pati kritika për Projektligjin ka kërkuar që bashkësia fetare ortodokse të jetë si bashkësia e dytë menjëherë pas asaj islame të Kosovës