Lajme Shqip Thursday, 13 March 2014 14:49

Gjykata e Krimeve të Rënda do të jap sot masën e sigurisë për shtatë personat, të cilët rekrutonin besimtarët myslimanë për në Siri.

Është konfirmuar tashmë se, është rritur masa e sigurisë që kanë marrë autoritetet pasi pjesëmarrës në këtë seancë gjyqësore do të jenë edhe mbështetësit e shtatë të arrestuarve.

Sipas organit të akuzës, shtetasit Genci Balla dhe Bujar Hysa, të cilët ushtrojnë aktivitet fetar ilegal, në zonën e “Unazës së Re” dhe në fshatin Mëzez, Tiranë, dyshohet se kanë kryer veprime aktive për indoktrinuar persona të ndryshëm me ideologji radikale, për t’u angazhuar më pas në luftime në përbërje të grupeve terroriste ekstremiste që janë nën sanksione nga Organizata e Kombeve të Bashkuara.

Ndërsa shtetasit Edmond Balla dhe Vervi Morava dyshohet se kanë kryer veprime konkrete për dërgimin e disa shtetasve shqiptarë në Siri, 3 të tjerët Fadil Musulmani, Zeqir Imeri dhe Astrit Tola dyshohet se kanë kryer veprime aktive për të ndihmuar organizatorët në rekrutimin dhe më pas dërgimin e disa shtetasve shqiptarë në Siri./shekulli/