Lajme Shqip Thursday, 16 May 2013 14:53

Pikërisht në kohën kur Ministria e Drejtësisë po e bën gati stafin për hapjen e burgut më të ri atij të Gërdovcit, dhe janë vetem disa ditë në pyetje për hapjen e këtij burgu, drejtori, Naim Maloku jep dorëheqje. Këtë veprim ai pritet ta zyrtarizojë nesër. Ka disa muaj që e ka paralajmëruar atë por thotë se nesër do ta bënë zyrtare.

Një gjë të tillë ai e ka konfirmuar dhe thotë se po e bën për arsye familjare.

Duke filluar nga 1 korriku, Maloku konfirmon që nuk do të merr pagë nga buxheti I shtetit  por do të ketë një punë tjetër, që ka të bëjë me prodhimin. Sa i përket politikës, thotë se nuk ka menduar nëse do të jetë aktiv ose jo.

Malokut nuk i duket lajm dorëheqja e tij. “E kam paralajmëruar që disa kohë dorëheqjen, kjo për shkaqe familjare, ashtu e kam përmendur edhe në paralajmërim. Ka të bëjë me familjen dhe nuk e di pse po ju duket lajm dorëheqja ime?! Sa drejtori jep dorëheqje, shkarkohet e çka jo tjetër”, thotë ai.

KosovaPress ka mësuar se ai do të jetë i angazhuar në prodhim, e që ka të bëjë me punën e tij që e kishte para se të futej në luftë, pra si inxhinier i kimisë.

Drejtori i burgut të sigurisë së lartë, thotë se projekti në fillim kishte mangësi por tashmë të gjitha punët janë rregulluar dhe shumë shpejtë ai do të jetë funksional, siç duhet. Maloku thotë se ka punuar me shumë përkushtim për sa ka qenë në këtë post dhe vlerëson se është bërë punë e madhe.

“Thuajse gjithçka ka përfunduar. Unë kam punuar gjashtë muaj edhe në Dubravë. Sa i përket burgut të Sigurisë së lartë deri me lugët dhe pjatat jam përkujdesur se si dhe çfarë do të jenë. Kapaciteti i tij do të jetë për 600 të burgosur ndërsa 1 milion e 800 mijë euro që kanë tepruar kemi projektuar një pjesë të re të objektit”, thotë Maloku.

Malokut për shkak të kushteve ekonomike veç i është nisur i biri me gjithë familje që të jetojë dhe punojë jashtë vendit.

I pyetur nëse do të jetë aktiv në politikë, thotë se është anëtarë i AAK-së por nuk ka menduar nëse do të jetë aktiv ose jo.