Lajme Shqip Tuesday, 31 July 2012 08:10

Mitrovicë  (PLOTESUAR 14:00)- Zëdhënësi i KFOR-it colonel Dan Harvey konfirmon vendosjen e pikave të kontrollit në këto rrugë. “KFOR-i konfirmon vazhdimin e mbajtjes së pikës së përkohshme kontrollit për veturat në rrugën alternative në afërsi të DOG 46, në mënyrë që të kontribuojë për mjedisin e qetë dhe të sigurt.

Qarkullimi i pasagjerëve me vetura dhe autobusë po zhvillohet në këtë pjesë pa vështirësi. Kamionët me mallra komerciale me peshë mbi 3.5 tonë sidoqoftë janë ndaluar të qarkullojnë” thotë Harvej.

Ndërkohë Zyrtarë të policisë së Kosovës, ndërkaq, këtë veprim e konsiderojnë hap pozitiv. Zëdhënësi i policisë Baki Kelani thotë se me këtë veprim ndalohet kontrabandimi me mallra. Edhe pse nuk janë të përfshirë drejtpërdrejtë në këto aksione, Kelani thotë forcat e policisë kanë bashkëpunim shumë të mirë me pjesëtarët e KFOR-it. Zyrtarë të EULEX thanë se ky mision nuk jështë i përfshirë në aksionin për vendosjen e kontrollit në rrugët alternative në pjesën veriore të Kosovës.

Ndërkohë sipas mediave serbe, autoritetet ilegale komunale në Leposaviq vlerësojnë se aksionet e KFOR-it janë kundërpërgjigje ndaj bllokadës së serbëve, javën e kaluar, në mes të Jarinjës dhe Rudnices përgjatë magjistrales së Ibrit. (LajmeShqip.com)

*********************************************

Mitrovice – Pjesëtarët e kontingjentit polak të KFOR-it kanë bllokuar rrugën alternative nga Rashka në drejtim të Kosovës dhe kanë ndaluar lëvizjen e kamionëve me mallra komerciale që bartnin mbi tre tonelata, ndërkohë që lëvizja automjeteve të tjera nuk jane penguar.

Një anëtar i të ashtuquajturit Këshill komunal i Leposavicit, Bojan Jakovljevic, ka thënë se me këtë veprim KFOR-i është vënë drejtpërdrejtë në anën e Prishtinës.

“Kemi kërkuar lëvizjen e lirë të kamionëve me të cilët transportohen mallrat për punëtoritë tregtare në veri, ku tashmë ka mungesë”, ka thënë Jakovljevic për televizionin lokal Most, transmeton Telegrafi.

Ai ka përkujtuar edhe “vullnetin e shprehur të qytetarëve serbë përmes referendumit” se nuk i pranojnë institucionet e Kosovës. (LajmeShqip.com)