Lajme Shqip Wednesday, 26 March 2014 13:32

Rreth orës 10:00 ka nisur të zhvillohet ceremonia e rivarrimit të 46 personave të zhdukur pas masakrës së Suharekës.

Me këtë rast Presidentja e Kosovës Atifete Jahjaga, ka bërëhomazhe pranë 27 personave tëzhdukur gjatë luftës së fundit në Suharekë. 24 prej tyre janë të familjes Berisha, ndërsa të tjerët nga familjet Bytyqi dhe Krasniqi.

jahjaga është shprehur se kjo ditë është ditë e dhimbshme për Kosovën, por familjarët do ta kenë më lehtë pasi eshtrat e këtyre martirëve tashmë do të prehen në dheun e Kosovës.

Qytetarë të shumtë nga Suhareka por edhe nga vende të tjera kanë bërëhomazhe për personat që po rivarrosen.

Nga Krusha e Vogël vazhdojnë të llogariten si të zhdukur 66 persona. Ndërsa në nivel vendi ende mbesin të pagjetur edhe mbi 1,700 persona të zhdukur që nga viti 1999. /albeu.com/