Lajme Shqip Tuesday, 02 July 2013 17:52

Tiranë – Përfaqësues të IPR Marketing u shprehën se 12% e te pavendosurve u tërhoqën me shumë nga partitë e mëdha te majta.
“Në të gjitha sondazhet qe bënim, e majta ishte ne avantazh. Diferenca e madhe e krijuar na bënte të ishim disi të rezervuar por ne e thamë te vërtetën”.
Lidhur me pyetjen se si u parashikua rezultati i LSI, IPR tha: “Ne kemi ditur te lexojmë të dhënat”. Kurse shtuan se akuzat për një blerje te këtij sondazhi u hodhën poshtë me këtë rezultat.
Për IPR, e majta ka ditur te shesë një produkt me te mire për “konsumatorin”. “Në sondazh e kemi nënvlerësuar LSI ndërsa ne ex-poll kemi goditur me LSI”, – vuri në dukje IPR, raporton noa. 
Në minutën e fundit ka ndryshuar balanca e te pavendosurve. Sipas IPR “tek LSI shikohej një mbështetje me e madhe për mesazhin dhe modelin e fushatës”.
Pas suksesit me sondazhin për zgjedhjet e 23 qershorit, RTV “Ora News” dhe IPR Marketing kanë dalë në një konferencë për shtyp duke dhënë edhe detajet për mënyrën se si janë zhvilluar sondazhet dhe exit poll-i.
Në fjalën e tij, Presidenti i RTV “Ora News” Ylli Ndroqi tha se vlen për të falënderuar edhe puna e madhe e bërë nga Universiteti Kristal për të bërë të mundur që ne të ishim të saktë në dhënien e exit poll-it tonë
“Mbështetja që mori IPR Marketing në bashkëpunim me bordin pati një kosto të lartë financiare dhe njerëzore deri në kërcënim dhe presion nga partitë politike që nuk dua ti bëj publike sepse Ora News i ka injoruar me rezultatin që u dha në 23 qershor” tha z. Ndroqi duke shtuar se Ora News do t`i shërbejë vetëm publikut dhe asnjëherë nuk do të marrë ngjyrime politike”.

Noto: Sondazhet të përdoren si mjet komunikimi në të ardhmen

Nga ana e tij, drejtori i “IPR Marketing”, Antonio Noto theksoi se sondazhet në të ardhmen duhet të përdoren si mjet komunikimi mes qytetarëve dhe qeverisë.
“Ne shpresojmë që sondazhet të përdoren në të ardhmen si një mjet komunikimi mes shqiptarëve. Do të donim që sondazhet të përdoren si mjet komunikimi mes qytetarëve dhe qeverisë ku qytetarët mund ti komunikojnë qeverisë pikat e dobëta. Ky është një hap përpara i natyrshëm. Nëse kjo ndodh ky do të jetë një çast i mirë që qytetarët të ndihen më shumë pjesëmarrës në politikë” tha Noto
Noto pranoi se edhe pse zgjedhjet e 23 qershorit janë bashkëpunimi i dytë me RTV “Ora News”, ai ka qenë më i vështiri për vetë faktin se rezultatet ishin të tilla sa analistët shprehën mosbesim.
“Ora News” në bashkëpunim me IPR Marketing, ka zhvilluar 4 sondazhe në muajin Maj dhe Qershor dhe 4 exit poll rajonale dhe një exit poll kombëtar në ditën e votimit, në 23 Qershor.