Lajme Shqip Friday, 17 February 2012 19:10

Presidentja Atifete Jahjaga, në përvjetorin e katërt të pavarësisë së vendit, nxori një dekret për faljen e dënimit të mbetur apo uljen e dënimit të 15 personave, të cilët janë duke vuajtur dënimet nëpër qendrat korrektuese në Kosovë.

“Në nxjerrjen e këtij dekreti, presidentja ka marrë në konsideratë dispozitat kushtetuese dhe të Ligjit për Faljen, Kodin Penal të Republikës së Kosovës dhe Dekretin DF-002-2012 mbi Përcaktimin e Kritereve për Dhënien e Faljes Personave të Dënuar, të dhënat e ofruara nga Ministria e Drejtësisë, Shërbimi Korrektues i Republikës së Kosovës dhe mendimin e Komisionit Profesional, të themeluar nga Presidentja e Republikës së Kosovës për këtë qëllim”, thuhet në njoftimin për media të lëshuar nga kabineti i Presidentes.