Lajme Shqip Monday, 17 August 2015 10:48

Ministri i Jashtëm serb dhe Zëvendëskryeministri i parë i Serbisë , Ivica Daçiq, i dërgoi një letër të hapur drejtorës se përgjithshme të UNESCO-s Irina Bokova me rastin e kërkesës së Kosovës për anëtarësim në këtë organizatë.

Në këtë letër thuhët kështu:

Pranimi i ” Kosovës ” në UNESCO do të përbënte një mospërfillje ose shkelje të rregullave ligjore, për ruajtjen e paqes dhe sigurisë ndërkombëtare . Ky akt do të jetë një legjitimimi i akteve vandaliste dhe do ta shkatërroj trashëgiminë shekullore e kulturore dhe historike e cila nuk është vetëm trashëgimi serbe”, shkruante Daçiç, raporton e përditshmja serbe ”Telegraf”.

Kosova nuk duhet të pranohet në UNESCO , : Kjo është ajo që Patriarku serb i tha Vatikanit dhe BE’s !