Lajme Shqip Wednesday, 21 August 2013 23:22

Xhabir Hamiti,  i shkarkuar nga posti i kryetarit të Kuvendit të Bashkësisë Islame të Kosovës,  nëpërmjet një deklarate për shtyp ka thënë se të martën  në kuvendin e BIK-së, është bërë një puç i  pa precedent deri më tani. 

Sipas tij nuk ka ndodhur asnjëherë që kryetari i Kuvendit, me procedurë ad-hoc, pa  inicime paraprake juridike, pa konsultime të komisioneve disiplinore të kuvendit dhe atij administrativo juridik, të mblidhen nënshkrime dhe të shkarkohet kryetari i Kuvendit të BIK-së.

“Mbështetja, sipas tyre, në një nen  të Kushtetutës se kinse Xhabir Hamiti nuk e ka kryer detyrën zyrtare për çfarë është zgjedhur, konsiderojë se  është hap  tepër i ulët”,  ka deklaruar Hamiti.

“I sigurojë të gjithë punonjësit e BIK-së se unë legjitimisht jam ende kryetar i Kuvendit  të BIK-së, deri në perfundimin e mandatin tim të rregullt,   i cili përfundon më 18.10.2013. Çdo nënshkrim dhe çdo procedim i çfarëdo dokumenti zyrtar të Kuvendit,  pa dijen time,  deri në përfundimin e mandatit tim ligjor,  është jo legjitim, ndërsa përgjegjësia do të bie mbi ata që marrin këtë guxim, përfundon deklaratën Hamiti”, shtoi Hamiti.