Lajme Shqip Monday, 12 August 2013 12:56

Tiranë – Ish- ushtarakët u organizuan në një protestë përpara Shtëpisë Qendrore të Ushtrisë, që me një vendim të qeverisë do kalojë për për seli të Partisë Demokratike.
Ish- ushtarakët i bënë thirrje kryeministrit që të anulojë vendimin e marrë, ndërsa presidentit Nishani i kërkuan që të reagojë.
Ata paralajmëruan po ashtu kryetarin e ri të PD, Lulzim Basha, që të mos zhvendoset në ato ambiente.
“Kjo shtëpi ka 70 vjet që mëson, edukon dhe ushqen gjithë breznitë e ushtarakëve, janë kryer qindra mbledhje simpoziume të NATO-s, ceremoni dekorimesh. Ajo ka të skalitur e fotografuar të gjithë fytyrat e ushtarakëve. Edhe muret e dritaret e kësaj fasade thërrasin për ndihmë: Ushtarakë, dua të qëndroj me ju, prandaj na mbroni me çdo kusht”, tha Bajram Mane, ish- ushtarak por dhe ish- zv. Ministër i Mbrojtjes, raporton tema. 
“I bëjmë thirrje kryeministrit në ikje të anulojë vendimin dhe të mos e botojë në fletore zyrtare. Lulzim Basha të mos marrë mundimin e të zhvendoset në këto ambientet se do ta ketë të pamundur edhe më vonë, dhe siç e ka zakon që vetëm qesh, Shtëpisë Qendrore do t’i rruajë vetëm leshtë”, tha Mane.