Lajme Shqip Thursday, 29 December 2011 13:15

Tiranë- Përveç buxhetit të Tiranës, Këshilli Bashkiak shqyrtoi dhe miratoi në mbledhjen e fundit të këtij viti shtatë projekte të  reja të kryebashkiakut Lulzim Basha, që kanë të bëjnë me përpjekjet për të krijuar vende punë,  për të  ndërtuar një Tiranë moderne europiane, për të përmirësuar shërbimet e qytetit, përfshirë dhe zërin e qytetarëve në qeverisje.

Një ndër këto vendime ishte edhe vendimi për emërtimin “Ibrahim Rugova” të një prej rrugëve kryesore të qytetit të Tiranës.

Vendimi ka të bëjë me rrugën ekzistuese në zonën e ish-Bllokut, e njohur aktualisht si rruga “Dëshmorët e katër shkurtit”. Kjo rrugë do të njihet tashmë me emrin e Presidentit historik të Republikës së Kosovës, Prof. Dr. Ibrahim Rugova, i cilësuar si Gandhi i Ballkanit. (LajmeShqip.com)