Lajme Shqip Friday, 27 September 2013 21:32

Raportet e presidentit historik të Kosovës, Ibrahim Rugova me ish kreun e ekzekutivit shqiptarë Sali Berisha nuk kanë qenë aq të mira, ka thënë historiani dhe një nga themeluesit e LDK-së, Jusuf Buxhovi.

Ai tha se ‘Shqipëria është shtirur në atë kohë se gjoja po e njeh shtetin e Kosovës, por këtë kurrë nuk e ka bërë’.

Berisha, tha ai, i ka kërkuar shpesh Rugovës që të dalë në zgjedhjet e Serbisë. “Por Rugova nuk ka pranuar’, tha ai në një intervistë në Klan Kosova.

Ai ka thënë se ka dokumente që dëshmojnë për tensionet që kanë qenë mes Berishës dhe Rugovës.

Sipas tij ai ka pasur raporte të mira me ish udhëheqësin komunist Ramiz Alia. Sipas tij, me të ka pasur një marrëveshje të fshehtë për përgatitje të njerëzve për situata të ndryshme, qoftë edhe për luftë.