Lajme Shqip Friday, 02 December 2011 18:00

Prishtinë-Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Kosovës, Enver Hoxhaj, dënon dëmtimin e varrezave hebraike në Prishtinë.

Në një letër dërguar Rabin Edëard Boraz, Ministri Hoxhaj ka thënë se Qeveria e Republikës së Kosovës shpreh indinjatën e thellë për aktin vandal të përdhosjes së varrezave hebraike në Prishtinë.
“Qeveria e Kosovës dënon fuqimisht veprime të tilla dëmtuese dhe ofenduese. Me komunitetin hebraik ne ndajmë shumë ngjashmëri historike dhe kemi çmuar lart të kaluarën tonë të përbashkët në Kosovë.

Veprat e tilla të papranueshme konsiderohen ofendim për personat e varrosur në këtë varrezë të çmuar, ofendim ndaj të kaluarës që ndajmë bashkë me komunitetin hebraik”, shkruan Hoxhaj në këtë letër, duke shtuar se trashëgimia kulturore e Kosovës konsiderohet si trashëgimi kulturore e mbarë botës.

Ministri Hoxhaj theksoi se Qeveria e Kosovës do të vazhdojë të punojë në ruajtjen e vendeve kulturore e historike, siç janë Varrezat Hebraike, që është përgjegjësi jona e përbashkët.

Dëmtimin e varrezave hebraike në Prishtinë ditët e fundit e kanë dënuar edhe Presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga dhe qeveria e Kosovës