Lajme Shqip Thursday, 10 September 2015 13:52

Deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Bekim Haxhiu-Kamishi, në emisionin “Info-Box” të TV Dukagjinit, ka theksuar se në rast se nuk respektohet marrëveshja në mes PDK-së dhe Lidhjes Demokratike të Kosovës (PDK), në të cilën parashihet ndër të tjera që shefi i PDK-së, Hashim Thaçi të zgjidhet president i ardhshëm i Kosovës, atëherë merr fund koalicioni qeverisës.

Siç transmeton Telegrafi, ai ka thënë se beson fuqishëm që i pari i PDK-së do të jetë presidenti i ardhshëm i Republikës së Kosovës, duke shtuar se kundërshtimet e disa prej deputetëve të LDK-së, të cilët deklarojnë se nuk do ta votojnë Thaçin për president, po bëhen sipas tij, për konsum politik.

“Disa nga deputetët e LDK-së i propagandojnë dhe e ngrisin këtë çështje, për shkak se dëshirojnë të përfitojnë në rrafshin individual apo grupor. Mos të harrojmë se marrëveshja për koalicionin qeverisës PDK- LDK, ka marrë votat e shumicës së kryesisë së LDK-së”, ka shtuar Haxhiu.