Lajme Shqip Thursday, 23 August 2012 16:17

Prishtinë (PLOTESUAR 23 gusht 20:30)- Zëdhënësi i KFOR-it, Uve Novicki, tha sot se janë në zhvillim e sipër negociatat për zhbllokimin e rrugëve te fshati Zupçe, ku serbët sot kishin vënë barrikada.

Siç raporton agjencia Beta, Novicki e ka vërtetuar se janë arrestuar dy vetë. Serbët në pjesën veriore të Kosovës sot e kishin bllokuar kalimin e makinave të misionit EULEKS, me shpejgimin se ky mision nuk po e mbanë neutralitetin ndaj statusit.

Novicki tha se KFOR-i ka reaguar menjëherë dhe e ka vendosur një pikë kontrolli në afërsi të Zupçes. (LajmeShqip.com)

*******************************************

Prishtinë (PLOTESUAR 23 gusht18:30)- Përfaqësues të serbëve në veri të Kosovës e kanë cilësuar veprimin e sotëm të heqjes së barrikadës në Zupç si “synim për të nxitur incidente”.

Njëri prej tyre, Radenko Nedelkoviq i ka thënë agjencisë serbe të lajmeve Beta se “KFOR-i jo vetëm që ka dalë nga mandati që ka, por nuk dëshiron as të sigurojë paqen  për të gjithë qytetarët, por me provokime synon të nxisë serbët që të reagojnë”. (LajmeShqip.com)

*********************************************

Mitrovicë – Misioni i EULEX-it në bashkëpunim me pjesëtarët e KFOR-it janë duke zhvilluar një operacion në afërsi të fshatit Zupç që shpie për në Zubin Potok, konfirmoi zëdhënësi i EULEX-it Blerim Krasniqi.

“Momentalisht është duke u zhvilluar një operacion për të siguruar qasje të policëve të EULEX-it në stacionin e Policisë së Kosovës Zubin Potok, në mënyrë që ata të kryejnë detyrat e tyre të monitorimit, monitorimit dhe këshillmit” ka bërë të ditur Krasniqi.

Operacioni sipas Krasniqit ku janë përfshirë EULEX-i dhe KFORI, “është duke u zhvilluar afër fshatit Zupç, rrugës për Zubin Potok ku një grup i vogël kriminel janë duke e penguar lirinë e qasjes”. Krasniqi thekson se “EULEX-i do të vazhdojë të punojë ngushtë me KFOR-in për rivendosjen e lirisë së qasjes”. (LajmeShqip.com)