Lajme Shqip Tuesday, 30 April 2013 12:51

Prishtinë – Pavarësisht marrëveshjes së arritur mes dy kryeministrave, KFOR-i do të vazhdojë ta ruajë paanshmërinë dhe mbetet një ndër forcat e sigurisë të pranueshme në mbarë territorin e Kosovës. Komandanti i KFOR-it Walker Halbauer, ëndërron që brenda mandatit të tij, deri në shtator të këtij viti, të gjitha palët e përfshira ta largojnë me paqe barrikadën mbi urën kryesore në Mitrovicë.

Halbauer në një intervistë për “Tribunën”, theksoi se ajo barrikadë është çështje politike dhe nuk do të ndërhyjë me forcë

Sipas komandantit të KFOR-it, ekziston vetëm një barrikadë në urën mbi lumin Ibër. Të gjitha të tjerat nuk janë bllokada rrugësh.

“Kjo është e vetmja bllokadë rruge në terren dhe nga perspektiva e tij, kjo është një shenjë politike që do të thotë se bllokada e rrugës është vendosur nga persona të caktuar në veri, kushdo qofshin ata, për të demonstruar dhe portretizuar opinionin e tyre për situatën, që është se ata nuk e duan këtë situatë”, ka thënë ai.

“Kjo është për arsye politike dhe nuk ka ndikim në lirinë e lëvizjes dhe në garantimin e një ambienti të qetë dhe të sigurt”, ta thënë Halbauer.(LajmeShqip.com)