Lajme Shqip Saturday, 12 April 2014 12:34

Mediat greke flasin për mundësinë e një hakmarrjeje ndaj gardianëve të cilët torturuan për vdekje shqiptarin Ilia Kareli. Autoritetet greke janë vënë në alarm pasi një grup kriminal i vetëquajtur “Zero Bandat” kanë marrë përsipër shpërthimin e një granate në automjetin në pronësi të gardianit G. Baradaki, ndodhur në 8 prill në qytetin Egaleos.

“Ky sulm është një akt minimal kujtese për vrasjen e të burgosurit Ilia Kareli”,  theksohet në një deklaratë të këtij grupi.

Ajo që ka shqetësuar autoritetet policore greke është kjo pjesë përmbyllëse e deklaratës:

“Paralajmërim: Të gjithë gardianët që morën pjesë në torturimin, vrasjen në grup të Ilia Karelit quhen nga sot të shënjestruar. Njoftojmë që ata që nuk u arrestuan, se emrat e tyre janë tashmë të njohura përmes akt-akuzës por edhe nga të burgosurit. Janë në listën përfundimtare “të fshirjes”. Kudo  që të fshihen, në çdo detyrë që të ndërrojnë ta dinë që do t’i zbulojmë dhe do të bien në pritën tonë. Sa u përket gardianëve të burgosur, ata të dinë që në çdo burg apo sektori sigurie që të shkojnë do të takohen me fatin e tyre. Orët e tyre janë të numëruara”