Lajme Shqip Friday, 07 June 2013 13:15

Prishtinë – Të akuzuarit në rastin “Grupi i Llapit” janë shpallur fajtorë. Vendimi është marrë nga Gjykata Themelore për Krime të Luftës në Prishtinë, në bazë të të cilit Latif Gashi është dënuar me gjashtë vjet burg, Nazif Mehmeti dënohet me tri vite burg kurse anëtari i Kryesisë së PDK-së Rrustem Mustafa Remi dënohet me katër vite burg.

Në arsyetimin e gjykatës thuhet se të pandehurit kanë pasur përgjegjësi për veprimet që kanë ndodhur, përfshirë këtu rrahjet dhe torturimet në qendrën e paraburgimit në Prapshticë prej 1998 deri me 1999.