Lajme Shqip Thursday, 23 May 2013 21:57

 

Pesë të arrestuarit pjesë e grupit “Drenica”, janë ndalë në mbajtje për 24 orë nga Misioni Evropian për Sundim të Ligjit (EULEX).

Sami Lushtaku, Sahit Jashari, Jahir Demaku, Zeqir Demaku dhe Hysni Thaçi u ndaluan nga EULEX-i nën dyshimin për kryerje të krimeve të luftës.

“Pesë individët janë duke u hetuar për krime lufte kundër popullsisë civile në formën e dhunimit të integritetit trupor dhe shëndetit të civilëve të mbajtur në qendrën e ndalimit të UÇK-së në Likovc (komuna e Skënderajt)”, theksohet në kumtesën  e EULEX-it.

Pjesë e hetimeve të gjëra te EULEX-it raportohet se është edhe Sylejman Selimi ambasador i Kosovës në Tiranë i cili pritet të paraqitet para prokurorit të EULEX-it.