Lajme Shqip Wednesday, 05 September 2012 13:46

Dubravë (PLOTESUAR 5 SHTATOR, 17:00)- Drejtori i Përgjithshëm i Shërbimit Korrektues të Kosovës, Resmi Hoxha ka takuar Ekipin e përkohshëm profesional për menaxhimin e kësaj qendre, ku të pranishëm ishin edhe përfaqësuesit e Njësisë Korrektuese të EULEX-it.

Në takim është biseduar për zhvillimet e fundit në këtë qendër dhe është konstatuar se nga 1011 të burgosur që gjinden në këtë qendër, 603 prej tyre kanë refuzuar ta marrin dreken, duke kërkuar që Amnistia të futët si kategori kushtetuese dhe ata të gëzojnë të drejtën për amnisti.

Drejtori i Përgjithshëm së bashku me Ekipi profesional kanë zhvilluar një takim edhe me të burgosurit dhe i kanë njoftuar ata së Ministria e Drejtësisë, e në veçanti ministri Kuçi është duke u angazhuar vazhdimisht për vendosjen e Amnistisë si kategori Kushtetuese.

Në Qendrën Korrektuese në Dubravë të gjitha aktivitetet janë duke u zhvilluar pa problem, ndërsa gjendja e sigurisë vlerësohet të jetë stabile. (LajmeShqip.com)

****************************************

Istog – Të burgosurit në Burgun e Dubravës, të mërkurën në orët e hershme të mëngjesit kanë hyrë në grevë.

Burimet e portalit ORAinfo bëjnë të ditur se greva fillimisht ka filluar në dy pavionet e burgut, me kërkesën për amnisti.

Resmi Hoxha, drejtor i Burgjeve të Kosovës, ka konfirmuar se në burgun e Dubravës disa të burgosur kanë hyrë në grevë.

“Unë tani jam duke shkuar për t’i vizituar të burgosurit. Tani nuk kam ndonjë informatë për arsyet e grevës. Në orët e pasdites do të dalim me prononcime zyrtar”, është shprehur Hoxha.

Ditë më parë janë shkarkuar udhëheqësit e këtij burgu. Ministri i Drejtësisë, Hajredin Kuçi dje deklaroi se po përpiqet që institutin e amnistisë ta bëjë kategori kushtetuese. (LajmeShqip.com)