Lajme Shqip Monday, 25 July 2011 15:28

Tiranë – Gjykata e Lartë e ka shtyrë për në 9 shtator seancën e radhës ndaj ish-zv/kryeministrit Ilir Meta.

Në seancën e zhvilluar sot, trupi gjykues deklaroi se nuk i ka gjetur ende specialistët të cilët do të realizojnë ekspertizën auto-vizive të video-përgjimit ndaj Metës.

Relatori i çështjes, Arjan Dvorani, pohoi se, Gjykata i është drejtuar disa strukturave dhe subjekteve për ekspertë, por ende nuk ka marrë informacion prej tyre. Riekspertimi i video-pergjimit ndaj Metes u vendos disa seanca me pare, kur Gjykata e Lartë shpalli të pavlefshëm akt-ekspertimet e kryera nga dy ekspertët të huaj lidhur me ketë video.

Ish-zv/kryeministri Ilir Meta është vënë nën akuzën për korrupsion nga Prokuroria e Përgjithshme, pas publikimit në media pak muaj më parë të një video të regjistruar në mënyrë të fshehtë kundër tij, ku ai shfaqej me ish- ministrin e Ekonomisë, Dritan Prifti, në një bisedë për disa tendera të ministrisë së Ekonomisë. Vetë zoti Meta e ka cilësuar videon, e realizuar nga ish-ministri Prifti, si një manipulim dhe shantazh ndaj tij.