Lajme Shqip Tuesday, 19 March 2013 18:56

Tiranë – Gjykata Penale e Tiranës ka ulur 70 ditë nga koha e burgimit të Mihal Delijorgjit, i cili ka qenë një nga të pandehurit kryesorë për tragjedinë e “Gërdecit” më 15 mars të pesë viteve më parë.

Në fakt, vendimi për uljen me 70 ditë të dënimit të Delojorgjit, është bërë ditën e djeshme nga Dhoma Penale e Gjykatës së Tiranës, konkretisht, nga gjyqtari Arben Micko.

Më herët, avokati mbrojtës i presidentit të firmës “Albademi” kishte kërkuar që klientit të tij t’i ulej dënimi i dhënë me 3 muaj burg.

Me këtë vendim, Gjykata Penale e Tiranës, i jep mundësi Delijorgjit që të lërë qelitë e burgut, për 2 ose 3 ditë, duke shlyer në këtë mënyrë dënimin e tij për tragjedinë e “Gërdecit”, ku nga shpërthimi në fabrikën e demontimit të municioneve, humbën jetën 26 persona dhe u plagosën 300 të tjerë.