Lajme Shqip Tuesday, 07 February 2012 13:30

Tiranë-Kryeministri Sali Berisha kërkoi sot rishqyrtimin e ligjit për dhënien e shtetësisë shqiptare për shtetasit e huaj që investojnë mbi 100 mijë euro në territorin shqiptar.

Duke folur në mbledhjen e qeverisë, kryeministri Berisha theksoi se ligji për shtetësinë duhet të ndryshohet dhe të përcaktohet sipas standarteve të reja duke plotësuar edhe detyrimet që rrjedhin nga marrëveshja e heqjes së vizave.

“Shqipëria duhet t`u japë shtetësi shqiptare të gjithë atyre shtetasve të huaj që investiojnë mbi 100 mijë euro në territorin e saj. Kjo është një masë e cila i jep një shkallë më të lartë sigurie atyre që zbatojnë projektet në këtë vend, atyre që duan të blejnë vila për të kaluar pushimet në Shqipëri”, u shpreh Berisha.

Ai deklaroi se ligji duhet të përfshijë dekretin për shtetësinë i miratuar nga Presidenti në vitet 1994 ndërsa ka shtuar se duhet të ridimensionohet qëndrimi, i cili duhet të orientohet drejt investimeve dhe drejt nxitjes së tyre. (LajmeShqip.com)