Lajme Shqip Tuesday, 06 December 2011 09:00

Mitrovicë – Ndërsa ushtarët e KFOR-it ishin vendosur në pikën e kontrollit në fshatin Jegenicë të Komunisës së Zubin-Potokut, serbët të hënën në mesditë nisën të largojnë një barrikadë në këtë fshat me qëllim që të mundësohet qarkullimi i lirë në rrugën që lidh Zubin Potokun me Zveçanin dhe qytetet e tjera në veri të Kosovës.

Në Jagenjicë sipas burimeve të portalit janë vendosuar mbi 10 paramilitarë rusë.Sipas burimeve të portalit ata që kanë ardhur nga Rusia janë ish-ushtarë të Bashkimit Sovjetik të cilët kanë marrë pjesë edhe në luftëra të tjera si në Afganistan, Kroaci dhe Bosnje.

Udhëheqësi u grupit të paramilitarëve ruse në Kosovë është Aleksandër Kravcenko, i cili këto është duke qëndruar në Zveçan ndërsa komandon njësinë e tij në Jegenicë.

I ashtuquajtuari kryetar i Komunës së Zubin-Potokut Sllavisha Ristiç ka theksuar se largimi i barrikadës po bëhet për arsye që KFOR-i të bëjë të mundur qarkullimin në rrugën Zubin Potok-Zveçan ndërsa u ka bërë thirrje serbëve të veriut që të qëndrojnë në barrikada. (LajmeShqip.com)