Lajme Shqip Monday, 26 November 2012 22:05

BRUKSEL- Komisioneri për Zgjerim në Bashkimin Europian Stefan Fyle ka deklaruar sot se BE nuk eshte duke propozuar hapjen e negociatave per anetaresimin e Shqiperise, por ka shtuar se statusi i vendit kandidat ehste i arritshem.

Fyle ka vleresuar progresin e bere nga vendi yne gjate nje viti, duke vecuar marrëveshjen ndërpartiake në procesin e reformave dhe perparimin e saj.

Kete deklarate Fyle e ka bere nga Zagrebi, ku ka folur gjatë një forumi për Ballkanin Perëndimor për statusin kandidat të vendit tonë në BE si dhe ecurinë e procesit të integrimit në BE të vendeve Ballkanike.(LajmeShqip.com)