Lajme Shqip Monday, 13 February 2012 16:17

Restelicë (PLOTESUAR 13 Shkurt, 18:00) Janë përcjellë sot për në banesën e fundit, 9 viktimat e tragjedisë natyrore në fshatin Restelicë, të komunës së Dragashit.

Sot pasdite është bërë varrimi i nëntë viktimave të kësaj tragjedie, ndërsa po vazhdon operacioni i Forcës së Sigurisë, në kërkim të personit të njëmbëdhjetë të familjes Reka, që dyshohet se gjendet nën gërmadhat e shkaktuara nga orteku i së shtunës.

Kështu konfirmon komandanti i operacioneve të kërkim shpëtimit në FSK, Mehmet Lladrovci i cili thotë se janë bërë gërmime shumë të mëdha dhe se operacioni do të vazhdoj deri në gjetjen e personit të fundit.

Lladrovci thekson se moti është i përshtatshëm dhe ekipet janë duke vazhduar kërkimin e viktimës së dhjetë të kësaj tragjedie, që është një djalë 20 vjeç i familjes Reka.

Ndërkohë varrimi i nëntë viktimave të tragjedisë që goditi këtë fshat është bërë sot pasdite, ka konfirmuar Lladrovci.

Për shkak të rrezikut që mund t’iu kanoset, shumë banorë të zonave ku është shfaqur orteku, janë zhvendosur në brendi të fshatit, ku janë më të sigurt, ka deklaruar, koordinatori i ekipit për shpëtim në fshatin Restelicë, imami Shaban Haxhi.

Në nderim të viktimave të tragjedisë së të shtunës, Presidentja e Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga ka shpallur ditën e sotme ditë zie shtetërore.

 *************************

Njësitë e Forcës së Sigurisë së Kosovës janë duke vazhduar edhe operacionin në fshatin Restelicë të komunës së Dragashit, në kërkim të personit të fundit që dyshohet se gjendet nën gërmadhat e shkaktuara nga orteku i së shtunës.

Kështu konfirmon komandanti i operacioneve të kërkimshpëtimit në FSK, Mehmet Lladrovci i cili thotë se sot janë bërë gërmime shumë të mëdha dhe se operacioni do të vazhdoj deri në gjetjen e personit të fundit.

Ndërkohë varrimi i nëntë viktimave të tragjedisë që goditi këtë fshat është bërë, konfirmon Mehmet Lladrovci.

Ndryshe, për shkak të rrezikut që mund t’iu kanoset, shumë banorë të zonave ku është shfaqur orteku, janë zhvendosur në brendi të fshatit, ku janë më të sigurt.

Në nderim të viktimave të tragjedisë së të shtunës, presidentja e Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga ka shpallur ditën e sotme ditë zie shtetërore. Ndërkaq presidenti i Shqipërisë Bamir Topi, kryeministri Sali Berisha dhe kryetari i Partisë Socialiste, Edi Rama ngushëlluan Kosovën dhe familjet e viktimave të ortekut në Restelicë të Dragashit.