Lajme Shqip Tuesday, 22 November 2011 22:52

Me ane te kesaj letre, Familja Konomi deshiron t’ju perditesoje me zhvillimet e fundit ne lidhje me ceshtjen akoma te hapur te vrasjes se familjarit tone te dashur dhe njekohesisht edhe te procesit te hipotekimit te pronave.

Kane kaluar me shume se  dy muaj nga vrasja e Skerdilajdit, nje funksionar i larte i shtetit shqiptar, e megjithate familjes nuk i eshte transmetuar asnje rezultat shpresedhenes. Jemi te ndergjegjshem qe hetimet kane kohen e tyre,  por megjithate pas cdo dite qe kalon na duket sikur largohemi nga e verteta.

Kjo ide perforcohet edhe me shume ndersa perballemi me veshtiresi te shumellojshme dhe te panatyrshme ne perpjekjet tona per te hipotekuar pronat qe na perkasin me ligj, procedura te cilat zvarriten deri ne piken e skadences se cdo afati ligjor.

Si eshte e mundur qe ne Shqiperi nuk zbatohet as vendimi i Gjykates se Larte? Nuk e kuptojme pse-ne?  Kush fshihet pas kesaj? Pse shteti vete na nxjerr pengesa? Nuk e kuptojme pse Drejtoria Rajonale e Hipotekave ne Durres dhe Drejtoria e Pergjithshme e Hipotekave nuk duan te firmosin dokumentat te cilat jane te rregullta ligjerisht dhe te njohura edhe nga Gjykata e Larte.

A nuk eshte ky nje shembull i pashoq i abuzimit me pushtetin, ne nje kohe qe dokumentet e pales kundershtuese rezultuan se ishin totalisht te falsifikuara, ndonese te regjistruara edhe ne institucione si Arkiva e Shtetit? Avokatura e shtetit dhe gjykatat vazhdojne gjyqe mbi keto dokumente false te pales kundershtare, ndersa perpjekjet tona per hipotekim kane deshtuar dy here deri tani.

Te thyer nga dhimbja e humbjes se njeriut tone te dashur, por edhe te indinjuar nga mungesa e seriozitetit dhe transparences se organeve kompetente, Familja  Konomi  e ka cdo dite e me te veshtire te besoje qe jetojme ne nje vend ku mbreteron e verteta dhe ligji e jo mashtrimi dhe mafia. Cdo dite e me pak e ndjejme mbeshtetjen ligjore qe i takon cdo individi ne menyre te barabarte.

Kerkesa jone per median, si nje nga mundesite e vetme per te sensibilizuar opinionin publik, por edhe vullnetin qeveritar, eshte te hetoni mbi kete ceshtje dhe te ushtroni te gjithe presionin e mundshem qe ngjarje te tilla si hedhja ne ere apo djegia e gjalle e zyrtareve publike te mos mbetet pa autoresi dhe pa te ndeshkuar, ne menyre qe ne kete vend te mos fuqizohet pushteti i mafies, por te rivendoset drejtesia.

********************************

Familja e gjyqtarit të vrarë Skerdilajd Konomi përmes një letre të hapur kërkon zbardhjen e kësaj ngjarje të rëndë, ndërsa lëshon akuza për mungese serioziteti dhe transparence nga ana e organeve kompetente.

“Kanë kaluar më shumë se dy muaj nga vrasja e Skerdilajdit, një funksionar i lartë i shtetit shqiptar, e megjithatë familjes nuk i është transmetuar asnjë rezultat shpresëdhënes. Jemi të ndergjegjshëm që hetimet kanë kohën e tyre, por megjithatë pas çdo dite që kalon na duket sikur largohemi nga e verteta”.-thuhet në letrën e familjes Konomi.

Perveç këtij fakti familja e gjyqtarit të vrare denoncon edhe problemet me të cilat po përballen për hipotekimin e pronave të tyre, duke pretenduar se proçedurat zvarriten deri në pikën e skadencës së çdo afati ligjor. Familja Konomi thekson më tej në këtë letër se e ka të vështirë të besojë se jetojmë në një vend ku mbretëron e vërteta dhe ligji e jo mashtrimi dhe mafia.