Lajme Shqip Wednesday, 15 May 2013 16:06

Sylejman Selimi, ambasador i Kosovës në Shqipëri, dhe 16 ish-pjesëtarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës shumë shpejt do të përballen me akuza për krime lufte.

Pohimet e publikuara disa ditë më parë, se EULEX po heton  mbi të lartëpërmendurit nuk janë komentuar nga Misioni Europian për Sundim të Ligjit në Kosovë.

 “EULEX-i nuk ka koment për këtë çështje”,  ishte përgjigja e vetme zyrtare e dhënë nga Prokuroria e EULEX’it përmes postës elektronike për Express.

Ndryshe, ditë më parë ishte publikuar lajmi se Sylejman Selimi po hetohet nga një Prokuror i EULEX’it nën dyshimin për torturim, dhunim dhe keqtrajtim të civilëve, ngjarj etë cilat janë zhvilluar në Drenicë, gjatë luftës së fundit në Kosovë.

Aktualisht, Selimi është ambasador i Kosovës në Tiranë.