Lajme Shqip Monday, 17 August 2015 07:53

Misioni më i madh evropian për sundim të ligjit në Kosovë, EULEX, ka pranuar se gjendja në sistemin drejtësisë nuk është ajo e dëshiruara.

Kështu ka deklaruar shefi i këtij misioni në Kosovë, Gabriele Meucci, me anë të një opinioni që u ka dërguar medieve.

Por, për këtë dështim ai ua lë fajin institucioneve të vendit ngase, sipas tij, suksesi më i madh është arritur në sektorët në të cilët kolegët dhe homologët e Kosovës janë motivuar të ecin përpara dhe ta pranojnë ndryshimin.

“Ne në Kosovë jemi mysafirë”, ka thënë ndër të tjera ai. Ndërsa, analistët këtë fjalim e quajnë të pakuptimtë. /TribunaChannel/