Lajme Shqip Sunday, 03 November 2013 18:39

Zgjedhjet në Mitrovicën e veriut kanë kaluar në një atmosferë tejet të tendosur, pasi thuajse në të gjitha vendvotimet ka pasur prani të grupeve ekstremiste, të cilët kanë bërë presion për të penguar votimin te ata qytetarë që kanë shprehur këtë gatishmëri. 

Qytetarët serb të cilët kanë vendosur të dalin në zgjedhje, marrin nga më të ndryshmet si, “shifrari”, “tradhtar”, etj. 

Pjestarë të organizatave ekstremiste si “Obraz”, “Çetnikët nga Valjevo “, dhe mbështetës të partisë së ish kryeministrit serb Vojisllav Koshtunica, kanë qëndruar në afërsi të vendvotimeve, ku gjithashtu kanë qenë të pranishëm edhe pjestarë të EULEX-it, por kjo nuk i ka penguar ata, që t’u bien në qafë, serbëve që kanë vendosur të marrin pjesë në zgjedhje. 

Kjo atmosferë, gjithashtu ka pasur edhe një efekt tjetër, atë të pjesëmarrjes së ulët në zgjedhje.