Lajme Shqip Wednesday, 24 August 2011 20:24

Tiranë – Portali LajmeShqip.com ka siguruar një dosje tjetër ekskluzive dhe ka filluar me përpunimin dhe verifikimin e menjëhershëm të saj, pjesën e parë të së cilës pritet ta botojë nesër.

Ndërkohë që për këtë arsye, portali përkohësisht do ta ndërpresë publikimin e dosjeve konfidenciale të NATO-s për krimin e organizuar në veri të Kosovës.

Dosja që e ka siguruar Portali, zbardhë të vërtetën për strukturën e organizimit dhe të veprimit të MUP-it të Serbisë në Kosovë, veçanërisht në veri.

Dosja zbardhë, gjithashtu, shumë pikëpyetje dhe mistere tjera të veprimit ilegal dhe kriminel të Ministrisë së Punëve të Brendshme të Serbisë në Kosovë:

– Si është organizuar BIA dhe veprimtaria e saj në Kosovë?

– Si kanë funksionuar grupet luftarake në Kosovë në kuadër të MUP-it të Serbisë?

– Kush i ka udhëhequr ato grupe?

– Cilat janë figurat e hierarkisë së shtetit serb, që dhanë urdhrat për vrasje, ekzekutime dhe eliminime kundër shqiptarëve?

– Këto dhe shumë pikëpyetje e mistere të tjera pritet t’i zbardhë dosja ekskluzive, e cila publikohet për herë të parë.