Lajme Shqip Thursday, 01 August 2013 16:10

Prishtinë – Deputetët e Vetëvendosjes, Visar Ymeri dhe Albana Fetoshi kanë dërguar në Gjykatën Kushtetuese Projektligjin për buxhet, nga e cila kanë kërkuar interpretim të tij, pasi konsiderojnë se ky Projektligj është në kundërshtim me Kushtetutën e Kosovës.

Albana Fetoshi ka thënë se Projektligji është në kundërshtim me Ligjin për Financat Publike pasi neni 2 i projektligjin për buxhetin parasheh formimin e Fondit Zhvillimor për Veriun që është fond paralel me atë të Kosovës, raporton rtv21. Ajo ka thënë se ky nen e çrregullon sistemin fiskal të Kosovës.

Ndërsa Visar Ymeti ka pohuar se ky Projektligj është kundër kushtetues pasi që Kushtetuta parasheh një sistem unik financiar dhe të barabartë për të gjithë qytetarët e Kosovës për të përfituar nga paraja publike. Ai pret që ky projektligj sikur edhe për Amnisti të hidhen poshtë nga Gjykata Kushtetuese, e në rast se nuk hidhet poshtë me vlerësimin se nuk shkelet Kushtetuta ata do ta kundërshtojnë këtë veprim, por nuk mund të apelojnë ndaj vendimeve të Gjykatës Kushtetuese.