Lajme Shqip Friday, 22 November 2013 15:18

Prishtinë- Kryetari i trupi gjykues Dariusz Sielicki sot ka sjell aktvendim më të cilin i ka vazhduar paraburgimin edhe për dy muaj , Sylejman Selimit, Sami Lushtakut, Sahit Jasharit, Avni Zabelit, Hysni Thacit, Jahir Demakut dhe Zeqir Demakut.

Avokati i Sylejman Selimit, Tom Gashi, ka thënë se më këtë EULEX është duke treguar se përveç sjelljes së vendimeve tepër të ashpra, jo ligjore, jo të drejta dhe fyese për ish komandantin e shtabit të përgjithshëm të UÇK-së dhe bashkëluftëtarëve të tij është duke tentuar të amortizoj mllefin kundër këtyre vendimeve me sjelljen e tyre duke shtuar se të premteve dhe thuaj se ditët e vikendit do ta zbusin padrejtësinë e haptë ndaj këtyre vendimeve shokuse.

“Nga 31 maji këta komandant dhe ushtar tè UCK-s po mbahen nè paraburgim me dyshime për kinse involvim nè kryerjen e veprave penale krime lufte kundër popullatës civile gjatë vitit 1998. Ushtria ,policia dhe paramilitart serbe gjatë vitit 1998/1999 vranë dhe masakruan mbi 15.000 civil shqiptar dhe dogjën gjysmën e Kosovës .Për këtë asnjë serb nuk është duke u mbajt nè Paraburgim as për një v ikend. Ne mbrojtjes na mbetet tè ankohemi dhe vetëm tè ankohemi”, thekson Tom Gashi./zëri/