Lajme Shqip Monday, 07 April 2014 16:00

Dy prej gardianëve të burgut të Nigritas që kanë ushtruar torturat më të rënda mbi Ilia Karelin, duke i shkaktuar edhe vdekjen, janë ish-komando të ushtrisë greke. Media greke i ka identifikuar me inicialet R.X dhe Ch. K.

Madje njëri prej tyre ka shkaktuar dhe frakturën në kraharorin e të burgosurit që mendohet se i ka shkaktuar vdekjen.

TV Alpha ka publikuar fotot nga qelia e dhunës, ndërsa nga dëshmitë mësohet se funksionarët e burgut pasi kishin marrë Ilia Karelin, fillimisht kishin nisur ta shanin, e mallkonin më pas e kanë vijuar ta godasin. Torturat kanë zgjatur dy orë.

Në foto duket gjaku në çarçafë, dyshekë dhe në mur.