Lajme Shqip Thursday, 22 November 2012 18:24

Tiranë – Pas një procesi që zgjati më shumë se katër vjet, Gjykata për Krimet e Rënda ka shpallur fajtor për rrëmbimin dhe vrasjen e biznesmenit shqiptaro- maqedonas Remzi Hoxha, të pandehurin Ilir Kumbaro.

Ilir Kumbaro u dënua nga Gjykata me 15 vjet heqje lirie, ndërsa Arben Sefgjini dhe Avni Koldashi, dy te pandehurit e tjere ne kete proces, u shpallën te pafajshem.

Me heret, Prokuroria kishte kërkuar 13 vite burg për Ilir Kumbaron dhe pushim të çështjes për dy të akuzuarit e tjerë të çështjes “Remzi Hoxha”, Avni Koldashi dhe Arben Sefgjini.

Në një reagim të shpejtë menjëherë pas mbyllje së seancës, i biri i Remzi Hoxhës, Ardian Hoxha u shpreh se drejtësia i vrau të atin për të dytën herë.

Ai kërkoi që drejtësia të vihet në vend, duke mos shprehur dakordësi për vendimin e dhënë nga Gjykata. Hoxha theksoi se gjykata duhet te denonte edhe fajtoret e tjere per zhdukjen e te atit.

Aktualisht, Ilir Kumbaro rezulton person në kërkim, pasi iu arratis drejtësisë britanike në dhjetor të vitit 2011.

Biznesmeni shqiptaro- maqedonas, Remzi Hoxha rezulton i zhdukur qe prej vitit 1995.(LajmeShqip.com)