Lajme Shqip Wednesday, 01 February 2012 20:02

Prishtinë- Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Memli Krasniqi ka pritur sot në një takim përfaqësues të komunitetit hebre të Kosovës, të kryesuar nga Votim Demiri.

Ministri Krasniqi tha se komuniteti hebre ka dhënë një kontribut të madh në ndërtimin e paqes dhe tolerancës në Kosovë. Ai tha se trashëgimia hebraike në Kosovë është pjesë e rëndësishme e trashëgimisë kulturore e fetare të Kosovës. Trashëgimia kulturore e fetare, tha ministri, është një pikë afruese mes qytetarëve dhe jo ndarjeje siç ka ndodhur në të kaluarën.

Komunitetit hebre, ministri Krasniqi i shprehu përkrahjen dhe bashkëpunimin e plotë në krijimin e hapësirës dhe kushteve për realizim të qëllimeve për paqe dhe tolerancë.

Nga ana e tij, z.Votim Demiri ka falënderuar ministrin Krasniqi për mbështetjen e dhënë deri më tani si dhe për përkushtimin e treguar që mbështetja dhe bashkëpunimi të rritet.

Me këtë rast ia ka dorëzuar ministrit një mirënjohje për kontributin në ruajtjen dhe promovimin e trashëgimisë hebraike.

Votim Demiri shprehu konsideratat me të larta për reagimin e shpejtë të MKRS-së për të kthyer në gjendje të mëparshme varrezat e hebrenjve në Prishtinë, të cilat ishin dëmtuar me ngjyrë.