Lajme Shqip Saturday, 05 April 2014 13:00

“Në trupin e Kudret Kumes, i njohur si Ilia Kareli mungonte zemra”.  Pas kryerjes së autopsisë, ekspertët shqiptarë të mjekësisë ligjore kanë publikuar detaje shokuese për vrasjen e e ndodhur në burgun grek.

Mjekësia ligjore i kërkon organit të akuzës që të marrë shpjegime nga autoritete greke, se përse mungon organi i zemrës në trupin e 36-vjeçarit dhe përse në trupin e tij ka heqje të indeve në pjesën e parakrahut dhe në gishta. 

Ndërkohë që për mungesën e zemrës dyshohet se ajo mund të jetë hequr nga mjëkesia ligjore greke për autopsi edhe pse për raste të tilla ekzaminimesh specialistet nuk e marrin komplet organin e zemres. 

Ekspertët në raportin e tyre, kanë argumentuar edhe shkakun e vdekjes, i cili mendohet se ka ardhur nga dhuna e ushtruar me sende të forta. Si pasoj e kësaj dhune, ekspertët konkludojnë se Karelit i është thyer kafka, krahrori, disa brinjë që i kanë shkaktuar dëmtime në mushkri si dhe hematoma të shumta në pjesë të ndryshme të trupit. 

Bazuar në këtë raport dhe ankesën e familjarëve, prokuroria e Fierit ka nisur hetimet që pritet në ditët në vazhdim të marr në pyetje edhe të afërmit me të cilët ditët e fundit Kareli ka komunikar që më pas, kjo dosje të përcillet drejt autoriteteve të drejtësisë greke.