Lajme Shqip Thursday, 01 August 2013 12:30

Prishtinë – Mbrojtja e Nazim Ballcës, i cili është dënuar nga Gjykata Themelore e Prishtinës, me 4 vjet e gjashtë muaj burgim për vrasjen e Ibush Kllokoqit më 6 gusht të 1999, ka deponuar ankesën kundër këtij vendimi në Gjykatën e Apelit.
Këtë e ka bërë të ditur mbrojtësi i Bllacës, avokati Osman Havolli përmes një komunikate për media.
“Kërkesa e të akuzuarit po edhe e mbrojtjes, pas shpalljes se Aktgjykimit ka qenë që edhe periudha kohore prej gati 4 vitesh e mbrojtjes së Nazim Bllacës ne shtëpinë e tij e cila është zbatuar nga Njësia e Forcave Speciale dhe nga Njësia e Mbrojtjes se Përafërt, t’i llogaritet ne dënimin e shqiptuar me burgim”, thuhet në njoftimin për media.
Me këtë mbrojtja lë të kuptohet që kërkon kompensimin e kohës sa ka kaluar Bllaca në mbrojtje të përafërt, në afatin kohor të dënimit. Ndonëse Gjykata kishte vendosur që vetëm arresti shtëpiak prej një viti t’i kompensohet në dënim.
“Kjo kërkese, është deponuar ne gjykate me 26.07.2013 dhe ne zyrën e Prokurorit te EULEX’it Maurizio Salustro, për mendim, ashtu qe tani e tutje jemi në pritje të përgjigjes nga këto institucione kompetente”, shkruan Havolli.