Lajme Shqip Monday, 05 March 2012 10:55

Prishtinë- Ambasadori amerikan në Kosovë, Christopher Dell, ka paralajmëruar Serbinë që të mos provojë organizimin e zgjedhjeve serbe në Kosovë, sepse kjo do të ishte në kundërshtim me Rezolutën 12 44, por edhe do t’i shkaktonin dëm afatgjatë interesave të Serbisë.

“Nëse përpiqet të organizohen zgjedhjet, mendoj se fillimisht do të hedhim poshtë legalitetin e atyre zgjedhjeve. Ne nuk do të pranojë rezultatin e zgjedhjeve të tilla. Por, unë mendoj se ne nuk do të vijmë në këtë situatë. Autoritetet në Beograd duhet të kuptojnë se bashkësia ndërkombëtare është shumë serioze kur thotë se nëse lejohet të lëvizë përpara me zgjedhjet, kjo do të jetë i dëmshëm për interesat e Serbisë”, tha ambasadori Dell, në një intervistë për rrjetin e kanaleve televizive serbe në Kosovë. 

Ai ka vlerësuar se marrëveshja për përfaqësimin rajonal të Kosovës është e dobishme për dy shtetet, por me të cilën, sipas tij, Prishtina ka fituar shumë.

“Kosova, siç kam dëshirë të them unë, ishte e detyruar të mbështetet në burokratët rus të OKB-së, dhe tash ka të drejtë ta prezantojë veten si shtet i pavarur. Sovraniteti nuk ka lidhje me simbolet, flamujt”, ka thekduar Dell. Ambasadori amerikanë sërish ka kritikuar Vetëvendosjen për të cilën ka thënë se drejtuesit e saj më shumë dëshirojnë të shohin Shqipërinë e Madhe, sesa Kosovën e pavarur.