Lajme Shqip Monday, 17 October 2011 11:29

Ambasadori i BE-së në Tiranë Ettore Sequi është përfshirë në debatin mes kreut të shtetit Bamir Topi dhe kryeparlamentares Jozefina Topalli.

Gjatë një vizite në qytetin e Shkodrës , ambasadori Sequi theksoi se gjithësecili të flaës gjuhën që i pëlqen por të gjithë duhet të flasin me gjuhën e bashkëpunimit dhe jo të përçarjes.

“Në vende të ndryshme flasin dialekte të ndryshme. Edhe unë jam i dashuruar pas një gjuhe të veçantë, por jam i mendimit se gjuha më e mirë është gjuha e bashkimit”, ka theksuar Sequi.

Duke iu referuar sërish proges raportit të Komisionit Europian ku Shqipëria dështoi të marrë statusin e vendit kandidat, Sequi theksoi se priten reagime politike deri në dhjetor ku Bashkimi Europian do të diskutojë sërish për Shqipërinë.