Lajme Shqip Saturday, 24 March 2012 11:49

Një zyrtar amerikan ka thënë se zgjedhjet në Kosovë nuk guxojnë t’i organizojnë as institucionet e Serbisë e as strukturat paralele.

Serbia duhet që me bashkësinë ndërkombëtare të arrijë deri te plani i pranueshëm për qeverinë e Kosovës, përmes të cilit serbët e Kosovës – që kanë shtetësi të dyfishtë – do të kenë mundësi që të marrin pjesë në zgjedhjet parlamentare të Serbisë, u tha në Departamentin amerikan të Shtetit, transmeton Telegrafi.

Një zyrtar, identiteti i të cilit nuk dihet, ka thënë se UNMIK-u e ka refuzuar kërkesën e Serbisë që në Kosovë të mbahen zgjedhjet lokale, dhe se kurrfarë zgjedhjes nuk duhet të organizohen – qoftë nga Qeveria e Serbisë apo institucionet paralele serbe në Kosovë, raporton Tanjug.

UNMIK-u dje ka deklaruar dje se rrethanat aktuale në Kosovë nuk lejojnë mbajtjen e zgjedhjeve lokale serbe, ndërsa Beogradi vazhdon të deklarohet se do të vazhdojë kontaktet me UNMIK-un dhe me faktorët tjerë ndërkombëtarë në Kosovë për të “gjetur zgjidhjen për mbajtjen e zgjedhjeve”.