Lajme Shqip Friday, 18 January 2013 15:56

TIRANE- ERE ka dëgjuar sot  kandidaturat e paraqitura pranë tij për vendin e administratorit që do të marrë menaxhimin e shpërndarjes pas largimit të çekëve.

Nderkohe qe pas mbledhjes u deklaruar se diten e hene do te caktohet edhe administratori i ri i CEZ shperndarjes.

Më datë 21 janar pritet që ERE të marrë vendimin e fundit për licencën e CEZ-it, që të gjitha gjasat janë që do t’i hiqet. Emrat që duket se kanë shprehur interes për vendin e administratorit nuk janë të panjohur, edhe pse në fakt në pozicione kyçe dhe në kompanitë të tjera publike.

Një javë më parë ERE miratoi rregulloren që përcaktonte edhe kushtet që duhet të plotësojë kandidati për administrator, por edhe mënyrën se si do të funksionojë pozicioni i tij.

Sipas ERE-s, administratori duhet që të kujdeset që të mos përkeqësohet situata financiare e kompanisë dhe, nga ana tjetër, duhet që të hartojë raporte në harqe të shkurtra kohore për të vënë në dijeni Entin rreth situatës. Qeveria, sipas ligjit, për energjinë elektrike kishte në dorë tri variante të menaxhimit të situatës në rast se CEZ-i ikën dhe ERE zgjodhi variantin e caktimit të një administratori në krye të kompanisë.

Një tjetër variant ishte ajo e lënies së aseteve në kontroll të CEZ-it në një afat të përcaktuar, por kjo duket se ka qenë e papranueshme për palët. CEZ ndërkohë ka shpallur shitjen e aksioneve që ka në ish-OSSH.(LajmeShqip.com)