Lajme Shqip Friday, 11 November 2011 15:25

Tiranë – Tre ekspertët që realizuan ekspertizën e video- përgjimit ndaj ish-zv/kryeministrit Ilir Meta, duke e shpallur atë si jo origjinale, do të japin përgjigje për një sërë pyetjesh, të ngritura nga palët në proces, si nga prokuroria, ashtu edhe nga avokatët mbrojtës, për këtë ekspertizë.

Në seancen e zhvilluar sot në Gjykatën e Lartë, përfaqësuesi i prokurorisë, Bujar Sheshi, lexoi plot 37 pyetje për ekspertët lidhur me ekspertizën e video-përgjimit, pyetje që kryesisht kishin të bënin me programet e përdorura në këtë ekspertizë, mundësinë e ndërhyrjes në video, etj.

Me marrjen e përgjigjeve, prokuroria, sikurse pohoi zoti Sheshi, do të japë qëndrimin e saj lidhur me ketë ekspertizë. Ndërkohe që, edhe pala mbrojtëse listoi pyetjet e saj që në total ishin 7.

Por, ne seance pati edhe debate mbi pyetjet e paraqitura. Kështu, avokatët e zotit Meta atakuan prokurorinë, duke i konsideruar pyetjet e saj si tendencioze. Përfaqësuesit e akuzës kane qenë që në fillim në oponencë me ekspertët”, tha avokati Gezim Veleshnja.

Nga ana tjetër tre ekspertet kërkuan kohë nga Gjykata per t’u njohur me pyetjet e paleve ne menyrëqe t’i jepnin pergjigje atyre, kohë e cila iu dha nga Gjykata.

Një seancë me parë, tre ekspertët që bënë ekspertizen e videos, per llogari te Gjykates, shpallen konkluzionin e tyre se kjo video nuk është orgjinale.

Ish- zv/kryeministri Meta është vënë nën akuzën e korrupsionit nga Prokuroria e Përgjithshme, pas publikimit në media të videos, që përmbante një bisede për disa tendera midis tij dhe ish- ministrit të Ekonomisë, Dritan Prifti.

Vetë Meta e ka konsideruar videon një montazh për të dëmtuar imazhin e tij.Ndërkohë që ish- ministri Prifti, si autor i kesaj video, pretendon se ajo është autentike.(LajmeShqip.com)