Lajme Shqip Monday, 15 July 2013 16:32

Prishtinë – Ministri i Forcës së Sigurisë së Kosovës, Agim Çeku pas takimit me ambasadorin e Britanisë së Madhe në Kosovë, Ian Cliff ka deklaruar se FSK-ja është në rrugë të mbarë që në të ardhmen e afërt të jetë një ushtri e Kosovës.
Çeku i ka siguruar qytetarët e Kosovës se nuk ka vend për shqetësim sepse FSK-ja do të jetë ushtri e Kosovës.
Çeku ka deklaruar se dërgimi i FSK-së në veri sipas marrëveshjes do të ndodh në bashkëpunim me KFOR-in, por nuk ka specifikuar kohën, shkruan Express. 
Rreth mundësisë së përfshirjes së strukturave paralele në FSK, Çeku ka thënë se numri është i plotësuar dhe nuk ka vend.
Ndërkaq ambasadori anglez, Cliff iu ka shmangur deklarimeve rreth asaj se a do të jetë FSK-ja ushtri apo jo.